Crna kronika 'SELOTEJP'

Krnjakovo srce i kamenci opet odgodili suđenje

  • Autor: Hina
  • 30.3.2009 12:57:58
  • 30.3.2009 12:53:13

Suđenje Branimiru Glavašu i ostalima za ratne zločine nad civilima u Osijeku 1991. odgođeno je za 6. travnja zbog srčanih tegoba drugooptuženog Ivice Krnjaka koji se liječi u osječkoj Kliničkoj bolnici

Liječnik vještak Vladimir Gašparović ustvrdio je temeljem liječničke dokumentacije da je Krnjak za sada raspravno nesposoban jer su se ponovno pojavile srčane tegobe, a i dalje ima bolove od kamenca u mokraćnim putevima. Ako Krnjak ne bude imao tegoba za očekivati je da bi narednih dana mogao biti otpušten iz bolnice, no, nepredvidivo je kad se tegobe mogu ponovno javiti, rekao je vještak.

Sudsko vijeće raspravu je stoga odgodilo za tjedan dana, a u međuvremenu pratit će se tijek Krnjakova liječenja i medicinska dokumentacija, a zatražit će se i novo vještačenje njegovog zdravstvenog stanja. Suđenje Glavašu i ostalima ušlo je u završnu fazu, no u posljednjih mjesec dana u nekoliko je navrata odgođano zbog zdravstvenog stanja drugooptuženog Krnjaka, bivšeg zapovjednika Samostalne uskočke satnije koji je, uz Glavaša i još četvero pripadnika postrojbe kojom je zapovjedao, u slučaju 'selotejp' optužen za likvidaciju desetero srpskih civila na obali Drave.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još