OBRANA BIVŠEGA PREMIJERA

Sanader ne traži jamca, barem zasad

03.10.2011 u 15:36

Bionic
Reading

Obrana Ive Sanadera ne radi na 'projektu jamčevina', premda nije isključeno da i to jednom dođe na red, kazala je tportalu odvjetnica iz Sanaderovog braniteljskog tima Jadranka Sloković

U medijima se, naime, pojavila, doduše, neslužbena informacija da bivši predsjednik HDZ-a i Vlade sa svojim braniteljima ovih dana intenzivno radi na prijedlogu za ukidanje pritvora, u kojemu bi novčanim iznosom jamčili da Sanader neće pokušati pobjeći u zamjenu za obranu sa slobode, a iznos jamčevine i ime jamca su tajni.

Odvjetnica Jadranka Sloković, dio Sanaderovog braniteljskog tima, za tportal je demantirala da rade na 'projektu jamčevine', kazavši: 'Ne radimo na tome, premda nije isključeno da i to jednom dođe na red, ali zasad je za to prerano i čude nas takve informacije.'

Sanader
zbog slučaja Fimi media do 17. listopada ostaje u produljenom istražnomu zatvoru zbog opasnosti od bijega, ali i zbog mogućih utjecaja na svjedoke koji tek trebaju biti ispitani. Do isteka toga roka ostala su dva tjedna, a Sloković kaže da obrana još nije ni dobila odgovor na sve svoje žalbe, niti zna koliko je svjedoka ispitano, pa je prerano za bilo što oko jamčevine.

Što se tiče svjedoka, kojih je preostalo ispitati još 15, podsjetimo, tportal je nedavno pisao da je među njima na popisu u istražnom nalogu, koje tužitelj mora ispitati do 17. listopada, naveden cijeli vrh HDZ-a na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor, pri čemu je naš izvor tvrdio da 'nije odbijen nijedan prijedlog za ispitivanjem svjedoka u istražnom nalogu'.