KARLOBAG

U 80 minuta poginula dva motociklista

02.10.2011 u 10:55

Bionic
Reading

U gotovo identičan način poginula su u subotu dvojica motociklista. U razmaku od 80 minuta u općini Karlobag poginuli su 47-godišnjak iz Pule te 43-godišnjak iz Slovenije

Na predjelu Rođanka u 13 sati Puljanin je upravljajući motociklom marke Aprilia RP RSV 1000 ulaskom u lijevi oštri zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom. Sletio je s ceste u desnu stranu te udario u drvo. Motocikl je sletio u provaliju duboku dvadesetak metara, a njegov prednji dio završio je u moru. 47-godišnjak je na mjestu preminuo.

43-godišnji Slovenac oko 14.20 sati na motociklu marke Honda CBR 1000RR vozio se predjelom Kijac te ulaskom u lijevi oštri zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i sletio s ceste u desnu stranu. Prvo je udario u drvo, a zatim dvadeset metara nakon sletio na kameniti teren. Zadobio je teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo u gospićkoj Općoj bolnici, izvijestila je ličko-senjska policija.

Treći motociklist zadobio teške ozljede

S teškim tjelesnim ozljedama završio je 46-godišnji motociklist iz Slovenije koji je stradao također u subotu oko 13.40 sati u mjestu Sv. Ivan nedaleko Senja. Upravljajući motociklom, marke Yamaha, slovenskih reg. oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom, te udara u kameni usjek od kojega se odbija i pada na kolnik gdje se zaustavlja.

S teškim ozljedama prevezen je u KB Sušak gdje je zadržan na daljnjem liječenju.