57-GODIŠNJI MIRKOVČANIN

Nakon četiri godine uhvaćen pljačkaš koji je uspavljivao žrtve

29.09.2011 u 09:13

Bionic
Reading

Djelatnici PU vukovarsko-srijemske, u suradnji s kolegama iz PU varaždinske, završili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom iz Starih Mikanovaca za kojega je utvrđeno da je počinio razbojništvo u međunarodnom vlaku koji prometuje na liniji Zagreb - Beograd, i to još 7. srpnja 2007.

Toga su dana oko 3.50 sati na međunarodnom željezničkom graničnom prijelazu Tovarnik, u vlaku koji je izlazio iz Hrvatske u Srbiju, policajci u kupeu zatekli 48-godišnjaka iz Petrovaca koji je bio u dosta lošem psihofizičkom stanju i policajcima je uspio reći da je opljačkan. Odvezen je u vinkovačku Opću bolnicu, a policija je krenula u rasvjetljavanje ovog slučaja.

Nakon poboljšanja zdravstvenog stanja 48-godišnjaka, iz razgovora je utvrđeno da je toga dana putovao na relaciji Zagreb - Tovarnik i u kupe je ušla nepoznata muška osoba koja ga je ponudila kavom, a nakon što ju je popio, utonuo je u duboki san, dok ga nisu probudili policajci u Tovarniku.

Za vrijeme vožnje, od 48-godišnjaka nepoznati je muškarac ukrao osobne dokumente, novac, digitalni aparat, dva mobitela, putne torbe i 'klokanicu' ili, kako se u policijskom izvješću precizira, 'okolopojasnu torbicu', čime mu je pričinjena materijalna šteta od 50.000 kuna.

Jučer su djelatnici PU vukovarsko-srijemske zajedno s policajcima PU varaždinske, na čijem području živi 57-godišnjak iz Starih Mikanovaca, proveli kriminalističko istraživanje i utvrdili da je on počinitelj te je uhićen i kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Mikanovčanin je više puta bio prijavljivan zbog sličnih kaznenih djela, pa je tako i otkriven. Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, Luka Barunčić kaže da oštećena osoba inače živi izvan Hrvatske, pa je slučaj zaključen tek sada, kada se 48-godišnjak vratio u Petrovce.