FILMSKA PLJAČKA

Uhvaćeni lažni policajci koji su ukrali dva milijuna kuna vrijedno zlato

27.09.2011 u 16:01

Bionic
Reading

Policija je uhitila dva muškarca u dobi od 30 i 33 godine koji se sumnjiči da su u svibnju u Vrbovcu opljačkali vozilo koje je prevozilo zlato vrijedno oko dva milijuna kuna. Za još se jednim počiniteljem traga

Dvojac je ispitan u Općinskom odvjetništvu u Ivanić Gradu te pritvoren. Odvjetništvo traži da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Podsjetimo, svibanjska pljačka u Vrbovcu kao da je bila smišljena prema filmskom scenariju. Trojica su se predstavila, naime, kao policajci i bez puno muke odvezli se sa zlatom čija je vrijednost tada procijenjena na 300.000 kuna.

'Dobar dan, mi smo policajci, a ovo je rutinska kontrola', tim su riječima počeli pljačku automobila zlatarnice Kletuš. Izašli su iz svoje Škode Octavije pred vozača zlatarnice koji je u VW Polu prevozio zlato i pokazali nešto što je nalikovalo na policijske značke. Vozač je ubrzo shvatio da je riječ o prevari. Zavezali su mu ruke i krenuli pregledavati vozilo. Uzeli su zlato i odvezli se svojim automobilom.

Pretpostavlja se da su sve unaprijed dobro isplanirali i pratili vozača zlatarnice.