KUĆNI DETEKTIVI

Što se i kako krade po trgovačkim centrima

26.09.2011 u 08:30

Bionic
Reading

Da živimo u državi u kojoj je velik broj onih koji su do blagostanja stigli ukazanjem čudnovatih poslovnih prilika ili, jezikom ulice rečeno, krađom, jasno je svakome tko barem povremeno provjeri sadržaj medija. No, ovdje se nećemo baviti tzv. krupnim ribama

Njima se ionako svi bave. Ako ne vjerujete, provjerite u bilo kojem lokalnom kafiću. Poći ćemo od dna piramide, od kradljivaca po dućanima. Oni nisu zamračili tvornice ni zemljišta, ali tko zna, možda se i iz te skupine vremenom regrutira kakav kontroverzni biznismen.

Prema riječima Marija Pavišića, voditelja Odjela kućnih detektiva u zaštitarskoj tvrtki Klemm security koja na području Hrvatske zapošljava 400 detektiva i godišnje registrira oko 6.000 počinitelja krađa po dućanima, prilika čini lopova.

Među uhvaćenima na djelu tako se nađu liječnici, odvjetnici, vlasnici kozmetičkih salona, profesori, radnici, tinejdžeri, manekenke i pjevačice u usponu, čak i cijele obitelji. Drugu skupinu kradljivaca po dućanima čine tzv. šaneri. Roba koju oni kradu obično je brendirana, a krađa je pomno isplanirana.

U videoprilogu pogledajte što rade detektivi u šoping centrima, što je bizaran slučaj, kako operiraju šaneri... Kako kažu u reklamama, ali to nije sve