PROMETNA NESREĆA S DVOJE MRTVIH

Počinje suđenje Čačiću, prijeti mu do pet godina zatvora

20.09.2011 u 09:39

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u mađarskom Kaposváru u utorak u devet sati počinje suđenje za tešku prometnu nesreću koju je Čačić službenim Chryslerom skrivio 8. siječnja prošle godine na autocesti prema Budimpešti, a u kojoj su život izgubili György Lipták (60) i Imréné Antal (81). Vozačica Škode Katalin Lipták, supruga i kći poginulih, u sudaru je lakše ozlijeđena, dok je četvrta osoba iz automobila teško ozlijeđena

'Zasad gospodin Čačić nije javio sudu da neće doći na zakazanu glavnu raspravu pa očekujemo da će suđenje konačno početi. Teško je u ovom trenutku reći što očekujemo, ali kao što je već gospođa Lipták istaknula, nadamo se poštenom suđenju i primjerenoj kazni za Čačića', izjavio je jučer za Večernji list odvjetnik obitelji Lipták, dr. Zoltán Gál.

U kratkom razgovoru između dviju rasprava odvjetnik je na kraju istaknuo da smatra da bi postupak mogao potrajati. Čačića optužnica tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom iz nehaja, za što može dobiti od jedne do pet godina zatvora, a tužiteljstvo će u postupku nastojati dokazati da je šef HNS-a kasno uočio automobil ispred sebe i udario u njega zbog brzine neprilagođene uvjetima na cesti.

Šef HNS-a, koji je Mađarsku napustio dan nakon nesreće uplativši jamčevinu od 1000 eura, cijelo vrijeme nije ni pomislio napustiti visoku politiku. To će učiniti, kazao je prije nekoliko mjeseci, samo ako bude bezuvjetno osuđen na zatvorsku kaznu. Jedini konkretan potez, a na to ga je natjerao Zakon o športu, Čačić je dosad učinio podnošenjem ostavke na mjesto predsjednika Hrvatskog teniskog saveza.