ZAGREBAČKI PLAVAC

Policajac u stanu uzgajao marihuanu

17.09.2011 u 10:30

Bionic
Reading

Mladi zagrebački policajac uhićen je zbog sadnje indijske konoplje što su mu ju kolege pronašli u stanu nakon dojave o provali!

Kako doznaje Novi list, riječ je o 24-godišnjaku koji je zaposlen u jednoj zagrebačkoj policijskoj postaji, a u sukobu sa zakonom našao se kada je odlučio posaditi nekoliko stabljika indijske konoplje u improviziranom laboratoriju na ormaru u sobi. Vrlo je vjerojatno da je tu marihuanu uzgajao za vlastite potrebe, a na vlastiti biznis odlučio se zbog previsoke cijene 'trave' na narko-tržištu.

Zato je na internetu, i to kako doznajemo na web-stranicamama 'sensy seeds' i 'pyramid' pronašao način kako da on-line kupovinom dođe do sjemenki indijske konoplje. I doista, pošiljka je vrlo brzo iz Nizozemske stigla na njegovu kućnu adresu, zajedno s upustvima o uzgoju. Uz malo truda, improviziranu ventilaciju i postavljene lampe 24-godišnji 'čuvar zakona' uspio je uzgojiti šest stabljika indijske konoplje.

No, baš kad je trebao početi uživati u plodovima vlastitog truda dogodio mu se peh. Naime, netko od susjeda primijetio je otvorena vrata njegovog stana pa je posumnjavši u provalu pozvao policiju.

Preko Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave zagrebačke patrola je odmah upućena na mjesto dojave. Kada su vidjeli obijena i otvorena vrata 'plavci' su ušli u kolegin stan vjerujući kako bi još mogli zateći i provalnika na djelu. Među razbacanim stvarima vrlo su brzo primijetili i zelene biljke koje su jako nalikovale marihuani. Zato je sa sudskim nalogom pretražen stan 24-godišnjeg policajca.

Umjesto prijave za provalu na kraju je pisana ona za zlouporabu droge. Mladi policajac tako je već na početku karijere okaljao svoj ugled, a ubrzo se će i na sudu morati objašnjavati zašto se upustio u privatni 'narko-biznis'.