PODIJELJENI IZVANREDNI OTKAZI

U Holdingu se kralo po svim tvrtkama, čak i kontejnere

13.09.2011 u 22:37

Bionic
Reading

Krađa vode i plina u Holdingu tek je kap u moru milijunskih krađa besramnih i bahatih zaposlenika zagrebačke megatvrtke, koji su pokušali krasti čak i kontejnere, piše Večernji list

Zagrebparking, Čistoća, ViO, Gradske ljekarne, Gradska groblja, Zrinjevac, Zagrebačke ceste i Autobusni kolodvor, a Plinara tek ulazi u fokus istražitelja - u sedam podružnica Holdinga podijeljeno je 36 izvanrednih otkaza, podignuto je 40 kaznenih prijava, istražuju se ilegalni poslovi u Plinari, a još se ne zna koliko je milijuna 'preselilo' u džepove zaposlenika Holdinga, koji su oštetili ne samo Holdingovu i gradsku blagajnu, nego i stanovnike metropole.

'Otkaze su dobili zbog teških povreda radnih obveza. Jednom je nestao novac iz blagajne, drugi je krivotvorio tahograf listiće za pauk, treći je namjerno oštetio imovinu podružnice kako ne bi morao raditi, a bio je i jedan koji je tražio novac za pauk i koji je tvrdio da može izbrisati kazne iz policijske evidencije. Više ne prolazi određeni način rada, mislio sam da su to shvatili', kazao je Večernjem listuRobert Mišeta, direktor Zagrebparkinga, koji ne isključuje daljnje otkaze.

U priopćenju uprave Holdinga vodstvo tvrtke sa 13 tisuća zaposlenih hvali svoju borbu protiv korupcije koja traje, tvrde, od 2008. godine. 'Nismo mi podnosili prijave nego uprava. Ne znam konkretno o čemu je tu bila riječ. Ne želim nagađati, ali možda je to slučaj Majher', kazao je Ante Cicvarić, direktor Autobusnog kolodvora.

Bez komentara su ostali direktori ZET-a, Vodoopskrbe i odvodnje, Gradskih groblja i Gradskih ljekarni, a Večernji list ističe da je začuđujuće jer se prema podacima iz uprave Holdinga upravo u podružnicama ZET-a i ViO-a najviše kralo, ali i krivotvorilo dokumente. 'Najveći broj kaznenih djela krivotvorenja isprava dogodio se u Vodoopskrbi i odvodnji, više od 10 slučajeva, jednako kao i u ZET-u, gdje su se također krivotvorile isprave', kazao je glasnogovornik Holdinga Dušan Viro.

Kaznene prijave zbog zloporabe položaja i krivotvorenja dokumenata stigle su i na adresu ZG cesta, a čak četiri krivotvorene diplome i jedan pokušaj krađe kontejnera razlog su za otkaze u Čistoći.