ŠESTI PUT ODGOĐENO SUĐENJE

Sud sumnja u Krnjakovu bolest

26.03.2009 u 12:24

Bionic
Reading

Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženima za ratne zločine u Osijeku 1991. ponovno je, po šesti put u posljednjih mjesec dana, odgođeno zbog nedolaska drugooptuženog Ivice Krnjaka koji se opet opravdao zdravstvenim tegobama, no sudsko vijeće po prvi je put javno izrazilo 'sumnju u namjeru optuženika'

Zapovjednik nekadašnje Samostalne uskočke satnije jučer je izvijestio sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem Željka Horvatovića da je u utorak otišao na preglede u Kliničkoj bolnici Osijek i da ne može doći na raspravu.

Krnjak je do sada u pet navrata odgodio suđenje zbog problema s mokraćnim kanalom, a ovoga puta je otišao u bolnicu zbog srčanih tegoba. No, sud je od osječkih liječnika dobio nalaze koji ne ukazuju na teže zdravstvene probleme, pa je sudac Horvatović otvoreno izrazio sumnju u namjeru optuženika.

Kazao je da po ocjeni sudskog vijeća dostavljena medicinska dokumentacija ne opravdava Krnjakov nedolazak, no, kako vijeće nije kompetentno za takav zaključak, na idućem ročištu u ponedjeljak, 30. ožujka, liječnik vještak će dati mišljenje je li Krnjak sposoban za nastavak suđenja koje je ušlo u završnu fazu. Naime, izvedeni su svi dokazi i preostale su samo obrane optuženika i završene riječi njihovih branitelja i tužitelja.

Znajući da Krnjak neće doći sud je obavijesti ostale optuženike da ne dolaze na raspravu kako ne bi imali nepotrebne troškove dolaska iz Osijeka u Zagreb. Krnjak je, uz Glavaša i još četvero pripadnika postrojbe kojom je zapovjedao, u slučaju "selotejp" optužen za likvidaciju desetero srpskih civila na obali Drave.