AFERA SIBINJ

Ivan Rimac pušten uz jamčevinu od 5,27 milijuna kuna

13.09.2011 u 15:40

Bionic
Reading

Sudac istrage osječkog Županijskog suda donio je rješenje o ukidanju istražnog zatvora za poduzetnika Ivana Rimca, jednoga od šestorice osumnjičenika koje USKOK tereti za malverzacije sa zemljištem na području općine Sibinj u Brodsko-posavskoj županiji

Rješenje o ukidanju istražnoga zatvora danas je postalo pravomoćno jer je odbijena žalba USKOK-a, a mjera istražnog zatvora zamijenit će se jamčevinom, koju je ponudio osumnjičenik, od 5,27 milijuna kuna, od čega milijun kuna u gotovini i ostatak u mjenicama, kazao je sudac istrage Anto Rašić.

U istražnom zatvoru ostao je još osumnjičeni Željko Garić, za kojega također postoji prijedlog za puštanje na slobodu uz jamčevinu, o čemu će se uskoro odlučivati, dodao je Rašić.

Iz pritvora su 2. rujna na prijedlog USKOK-a pušteni preostali osumnjičenici - bivši zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Mladen Kruljac, bivši saborski zastupnik i predsjednik brodsko-posavske Županijske skupštine Zdravko Sočković, bivši načelnik sibinjske općine Ivica Batinić te član sibinjskoga Općinskog poglavarstva Ivan Mišković.

Istražni zatvor osumnjičenicima u tom predmetu bio je određen 9. srpnja, kada je USKOK i donio nalog o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da su malverzacijama zemljištem, koje je Vlada RH darovala općini Sibinj radi izgradnje zone malog gospodarstva, tu općinu oštetili za oko 16,5 milijuna kuna.