LIJEČNICA DEMANTIRALA ODVJETNIKE

Horvatinčić nema rak, muče ga jedino alergije

08.09.2011 u 09:35

Bionic
Reading

Liječnica koja je u šibenskom zatvoru 18. kolovoza pregledala Tomu Horvatinčića ustanovila je da je on potpuno zdrav, tj. da nema karcinom. Jedini njegov zdravstveni problem su alergije na brezu, lješnjak i ambroziju

Time je demantirana izjava Horvatinčićevih odvjetnika Velimira Došena i Branka Baice koji su tvrdili da je zagrebački poduzetnik teško bolestan te da ima karcinom kostiju.

Jutarnji list posjeduje liječničko izvješće koje pobija navode Horvatinčićeve obrane koja tvrdi da je on bolestan i da se još liječi od karcinoma, da se osjeća loše te da je pod jakim utjecajem lijekova. No u izvještaju se navodi da je Horvatinčić, upitan treba li kakve lijekove, rekao da mu treba samo vitamin C koji je redovito uzimao.

Horvatinčiću 16. rujna istječe 30-dnevni pritvor, a dotad će biti ispitani i preostali svjedoci, uključujući njegovu djevojku koja je bila na gliseru u trenutku naleta na jedrilicu talijanskog bračnog para Salpietro koji je pritom smrtno stradao.

Eni Laškarin iz riječkog odvjetničkog ureda Mačešić i partneri, koja zastupa obitelj, već je podnijela podnesak Općinskom odvjetništvu u kojem traži da se Horvatinčiću odredi pritvor i zbog opasnosti od ponavljanja djela jer, prema podacima policije, kojima raspolaže i istražni sudac, Horvatinčić je u zadnjih desetak godina imao 31 prometni prekršaj, i to mahom zbog prekoračenja brzine.