NEPOUZDANI PREDSJEDNIK UDRUGE

Od novca za sadnice ukrao 47.000 kuna

06.09.2011 u 15:34

Bionic
Reading

Po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu, porečka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim M. L. iz Funtane, predsjednikom poljoprivredno-ribarske udruge Agro Funtana, kojeg se tereti za pronevjeru 47.000 kuna

Istraživanjem je utvrđeno kako je M. L., kao predsjednik poljoprivredno–ribarske udruge iz Funtane, od veljače do lipnja 2009. godine, od tvrtke iz Poreča preuzeo sadni materijal, ukupne vrijednosti oko 181.000 kuna.

Prema županijskom programu poticanja poljoprivredne proizvodnje, materijal je sufinanciran od strane Istarske županije i Općine Funtana, koje su platile po jednu trećinu iznosa, dok je posljednju trećinu trebala platiti sama udruga.

Članovi udruge dali su 53-godišnjaku potreban iznos, no on je na račun tvrtke iz Poreča uplatio samo oko 12.000 kuna, dok je za sebe zadržao ostatak.

O provedenom kriminalističkom istraživanju redovnim putem će se dostaviti posebno izvješće Općinskog državnom odvjetništvu u Pazinu, izvijestila je PU istarska.