MALVERZACIJE U NK CROATIA

Horvatinčić u šoku ne može na suđenje

05.09.2011 u 21:43

Bionic
Reading

Tomislav Horvatinčić trebao je u utorak biti doveden iz šibenskog pritvora na zagrebački Općinski kazneni sud, gdje se protiv njega vodi proces da je kao direktor NK Croatije 1996. zloporabama u poslovanju oštetio državni proračun za oko 1,8 milijuna kuna!

Njegov je odvjetnik pisanim putem molio odgodu rasprave jer se Horvatinčić nakon teške nesreće u kolovozu koju je skrivio svojim gliserom usmrtivši bračni par nautičara iz Italije nalazi u teškom psihičkom stanju. Sutkinja je uvažila molbu obrane. Podsjećamo, Horvatinčić se tereti da je kao direktor NK Croatije od početka srpnja do kraja kolovoza 1996. godine davao fiktivne nenamjenske zajmove 26 igrača i trojici trenera na koje nisu plaćeni porez i prirez. Na splitskom Županijskom sudu jučer je nastavljeno ispitivanje svjedoka o tragediji na moru kod Primoštena.

'Bio je jedan svjedok iz tvrtke iz marine Kremik koji je odsukavao i ispumpavao Horvatinčićev gliser. Došao je 45 minuta poslije nesreće i vidio da je brod nasukan i poplavljen, a policija im je dopustila da odsukaju brod te da ga otegle u marinu. Svjedok je rekao da gliser nije bio u stanju za plovidbu', rekao je odvjetnik Baica.