NESREĆA KOD NOVE GRADIŠKE

Poginula pod kotačem traktora koji se prevrnuo u kanal

02.09.2011 u 18:12

Bionic
Reading

Katica Dubravac (44) iz Batrine poginula je uslijed prevrtanja traktora u bizarnoj prometnoj nesreći koja se u petak oko 12.20 sati dogodila u Blažević Dolu nedaleko od Nove Gradiške

Prema kazivanju susjeda, Katica je sa svojim šesnaestogodišnjim sinom boravila u posjetu ujaku kod kojeg su pekli rakiju. Kući su se vraćali traktorom na koji je bila priključena tanjurača za koju su privezali prikolicu. Sin je upravljao, a Katica je sjedila na blatobranu.

Na jednom dijelu puta kroz selo tanjurača se zanjihala i zanijela prikolicu. Mladi vozač izgubio je kontrolu nad traktorom te je prednjim kotačem upao u obližnji kanal, koji je na tom mjestu dubok gotovo pet metara.

– Traktor i prikolica prevrnuli su se u kanal, a Katica je završila prikliještena pod lijevim kotačem. Glava joj je bila u plitkom mulju. Kada smo to vidjeli, odmah smo priskočili u pomoć i podigli joj glavu iz mulja. U tom trenutku još je bila živa i zapomagala. Uspjeli smo je izvući, ali ipak je, nažalost, podlegla ozljedama – čuli smo od susjede Danice Valentić i njezina djevera Jure Valentića.

Katičin sin u nesreći je zadobio ozljede leđa i noge te je prevezen u novogradišku bolnicu. Očevid je na mjestu događaja obavila policija, a susjedi i vučna služba u poslijepodnevnim su satima pokušavali izvući traktor koji je upao duboko u kanal.