UHIĆENI ZBOG 11 KRAĐA

Petorka po Sisku krala kućanske potrepštine

24.03.2009 u 15:10

Bionic
Reading

Službenici Policijske postaje Sisak, u suradnji s kolegama iz Petrinje i Sunja, dovršili su kriminalističku obradu nad četvoricom s područja Petrinje i Siska u dobi od 18, 21, 27 i 29 godina te 26-godišnjom iz Petrinje, zbog osnovane sumnje da su počinile 11 kaznenih djela teške krađe

Policija, naime, sumnja da je spomenuta skupina tijekom siječnja, veljače i ožujka ove godine počinila devet kaznenih djela na području Siska te po jedno na području Petrinje i Sunje.

Sve krađe su većinom počinili zajednički, radeći u grupi, tako da su prikladnim predmetom provaljivali vrata na trgovinama, kioscima i skladišnim prostorima trgovina. U jednom je slučaju 29-godišnjak sam počinio djelo provalom u službene prostorije na Autobusnom kolodvoru u Sisku.

Ulaskom u navedene prostore krali su cigarete, alkohol, suhomesnate i razne druge prehrambene proizvode, telefonske bonove i novac iz blagajni, pričinivši time i veću materijalnu štetu.

Pod sumnjom da su počinili teške krađe, svih petero članova kriminalne skupine uhićeni su 18. ožujka 2009. godine, a temeljem naloga Županijskog suda u Sisku pretraženi su im stanovi. U Petrinji je tako kod 27-godišnjaka pronađen veći dio predmeta koji potiču iz spomenutih krađa. Također je pretragom vozila i doma u Sisku kod 26-godišnjakinje pronađena je provalnička alatka - pajser, ali i manji dio ukradenih predmeta.

Svi uhićeni su 19. ožujka, uz kaznenu prijavu zbog teških krađa, dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Sisku koji je 26-godišnjakinji te 29-godišnjaku i 18-godišnjaku odredio zadržavanje od 48 sati, dok su ostala dvojica osumnjičenih pušteni na slobodu.