Crna kronika NOVE OPTUŽBE

Horvata se sumnjiči za pronevjeru 36 milijuna kuna

Čelnika bivše Fima grupe Milana Horvata, kao i još jednu osobu, sumnjiči se za nova djela iz gospodarskog kriminaliteta teška više od 36 milijuna kuna

Varaždinska policija izvijestila je o razlozima jučerašnjih uhićenja dvije odgovorne osobe u više poduzeća s područja grada Varaždina, od kojih je jedna Milan Horvat, čelnik bivše Fima grupe, protiv kojeg se već vodi postupak u slučaju Spice.

'U suradnji s varaždinskim Općinskim državnim odvjetništvom i Poreznom upravom, nastavljena su kriminalistička istraživanja nad dvije odgovorne osobe više trgovačkih društava s područja grada Varaždina. Tako je utvrđeno da su 52-godišnjak i 37-godišnjakinja počinili više kaznenih djela Zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju jer su kao odgovorne osobe u više poduzeća propustili na više različitih načina uplatiti oko 21,3 milijuna kuna u korist Državnog proračuna i drugih fondova', izvijestili su iz PU varaždinske.

Protiv dvoje osumnjičenih, kako se podsjeća, već u srpnju podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela Zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, a radi neplaćanja obaveza u iznosu od gotovo 15 milijuna kuna:

Navedena kaznena djela počinjena su od 2006. do 2010. godine, a kaznena je prijava podnesena i protiv pravnih osoba u kojima su prijavljeni bili odgovorne osobe, ističu u policiji te dodaju da je nakon saslušanja kod istražnog suca u Koprivnici 37-godišnjakinja puštena da se brani sa slobode, dok je 52-godišnjaku određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još