Crna kronika HORVATINČIĆ SE SPASIO JEDNE KAZNENE PRIJAVE

Obdukcija pokazala: Talijani su umrli na mjestu

Iako jedna od dviju kaznenih prijava tereti Tomislava Horvatinčića i za nepružanje pomoći Talijanima koji su smrtno stradali kada se njegov gliser zabio u njihovu jedrilicu, po svemu sudeći ona će biti odbačena. Naime, obdukcijski nalaz pokazao je da su Talijani umrli na mjestu

'Došao je nalaz obdukcije za oboje poginulih. Najzanimljivije iz tog nalaza, koji još nismo dobili u kopiji, ali smo imali uvid, jest to da je i kod jednog i kod drugog poginulog smrt nastupila trenutno. Tu obducent ne ostavlja nikakve dvojbe s obzirom na težinu povreda koje su zadobili. Smrt je bila trenutna i nije bilo pomoći, nije bilo ikakve mogućnosti za pomoć', potvrdio je obdukcijski nalaz Horvatinčićev odvjetnik Branko Baica.

Stoga će, po svemu sudeći, kaznena prijava za nepružanje pomoći unesrećenima biti odbačena, a Horvatinčića će se teretiti samo za kazneno djelo izazivanja pomorske nesreće s neizravnom namjerom. Naime, nakon što je nepropisno glisirajući i k tome ostavivši plovilo na autopilotu bez nadzora udario te prešao preko jedrilice, Horvatinčić nije pokušao pomoći nesretnim Talijanima već je spašavao svoj gliser. Unatoč tome, prema zakonu, kaznenog djela nema ako su osobe ostale na mjestu mrtve, što je pokazao obdukcijski nalaz.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još