Crna kronika JUTROS PROTJERAN IZ HRVATSKE

Policija uhitila Srbina kojemu je zabranjen ulazak u 25 zemalja

Nakon što je noćas čamcem ilegalno ušao u Hrvatsku, policija je uhitila 31-godišnjeg Srbina. Protjeran je te je dobio dvogodišnju zabranu ulaska u RH. Utvrđeno je da je riječ o Beograđaninu kojemu je do 2014. zabranjen ulazak i u zemlje Schengena

Naime, 31-godišnjak se noćas drvenim čamcem prevezao preko rijeke Save, od bosanske do hrvatske obale. Nakon što je ilegalno prešao državnu granicu, uputio se pješke prema Zagrebu. Oko pola sata iza ponoći, na cesti kod Donjeg Varoša zatekli su ga policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška. Kako doznajemo od glasnogovornice PU brodsko-posavske, 31-godišnjak kod sebe nije imao putovnicu ni druge dokumente potrebne za prelazak granice.

Sukladno odredbama Zakona o strancima, odmah je uhićen, a jutros je protjeran iz Hrvatske te je dobio zabranu ulaska od dvije godine. Beograđanin si je tako dodatno suzio ionako već ograničen 'manevarski' prostor. Naime, zbog nezakonitog boravka u Austriji, već je ranije zaradio i zabranu ulaska u tu zemlju te u sve zemlje Schengena.

To znači da su mu u narednih par godina zatvorena vrata Austrije, Belgije, Češke, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Njemačke, Grčke, Madžarske, Islanda, Italije, Letonije, Litve, Luksemburga, Malte, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugala, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske te Švicarske, a od danas i Hrvatske.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još