Crna kronika NOVA SAZNANJA

Pukanić stradao od duhanske mafije

  • Autor: tportal.hr
  • 1.12.2008 15:58:22
  • 1.12.2008 15:56:59

Predstavnici Državnog odvjetništva RH uskoro će službeno posjetiti Giuseppea Scelsiju, šefa antimafijaškog ureda tužiteljstva u Bariju kako bi dobili saznanja o naručitelju ubojstva Ive Pukanića

ZAGREB - Naime istražitelji imaju nove podatke koji upućuju na povezanost Pukanićeve likvidacije i duhanske mafije, piše Jutarnji list.

Na tu je vezu krajem listopada ove godine u intervjuu talijanskom listu Il Piccolo upozorio i tužitelj Scelsi koji je 2000. godine pokrenuo istragu, a potom i podigao optužnicu protiv nekoliko crnogorskih državljana zbog međunarodnog šverca cigareta: 'Ivo Pukanić bio je jedan od ključnih svjedoka optužbe i njegovo ubojstvo moglo bi se odraziti na ishod ovog postupka', rekao je Scelsi.

Istraga o duhanskoj mafiji utihnula je 2005. nakon odlaska ofenzivnog tužitelja G. Scelsija na drugu dužnost, a novim intenzitetom je obnovljena lani, poslije njegova povratka na stari položaj. U međuvremenu se dogodio obrat u postupku budući da je jedan od potencijalnih krunskih svjedoka Srećko Kestner odustao od prvobitnog iskaza.

Krunski svjedok optužio je Stanka Subotića i Milu Đukanovića za upravljanje međunarodnom hobotnicom krijumčara cigareta.

Kestner je, naime, u tjedniku Nacional 2001. optužio svog poslovnog partnera Stanka Subotića Caneta i Milu Đukanovića za upravljanje međunarodnom hobotnicom krijumčara cigareta. Kestner je dao iskaz i hrvatskim obavještajcima u kojem je za pranje novca od krijumčarenja, prema njegovim riječima, vodio Stanko Subotić Cane.

Nakon što je Kestner odbio suradnju s talijanskim tužiteljstvom, najvjerojatnije zbog prijetnji, taj iskaz POA-i postao je krunski dokaz u postupku, a Scelsiju ga je osobno donio Ivo Pukanić. Pritom je predložio i sebe za svjedoka.

Novi detalji iz istrage o Pukanićevu atentatu u vezi su upravo sa Srećkom Kesnerom, čija je adresa danas nepoznata.

 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
© Hrvatski Telekom 2016. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr