NESREĆA KOD PRIMOŠTENA

Obitelj stradalih Talijana šokirale vijesti o tragediji

17.08.2011 u 08:07

Bionic
Reading

Obitelj talijanskog para Salpietro iz Padove koji je tragično stradao u pomorskoj nesreći kod Primoštena šokirale su vijesti iz Hrvatske

'Velika, velika tragedija', jedva je prozborila Graziella Patella, prenosi Večernji list

Njezina 61-godišnja sestra Mariella, zajedno sa 64-godišnjim suprugom Francescom Salpietrom, tragično je stradala kad je na njihovu jedrilicu Santa Pazienza kod otočića Maslinovik pokraj Primoštena naletio gliser Tome Horvantinčića.

Cijela se obitelj nesretnih Talijana, inženjera koji iza sebe ostavlja niz tehničkih inovacija i izuma te dijetologinje, sinoć okupila u njihovu stanu u središtu Padove – ondje je bila i njihova 22-godišnja kći, a trebao im se pridružiti i četiri godine stariji sin koji se nalazio u Francuskoj.

'Ne znam uopće što mi je činiti. Javili su nam, sve znamo, što i kako se dogodilo. Vidjet ćemo sutra, sad smo u šoku i ne možemo uopće razmišljati', kaže sestra.

Pojedinosti su doznali i iz medija – s druge strane Jadrana do najsitnijih detalja su opisane ozljede, uglavnom glave, koje su pretrpjeli stradali. Teško im je bilo slušati da, tako kažu, njihovi roditelji i sestra nisu odmah preminuli. U moru su ih pronašli dva sata nakon nesreće.

Znaju zamalo sve i o Tomi Horvatinčiću – od toga da je izjavio da upravljanje na njegovom 12-metarskom gliseru Santa Maria nije funkcioniralo do njegovih poslova.

Inače, talijanski par na odmoru u Hrvatskoj nije koristio svoju jedrilicu, nego je kao vlasnik upisan njihov sugrađanin.