PREMANTURA

Poljaci bančili pa zatim još napali policijske djelatnike

16.08.2011 u 18:28

Bionic
Reading

Pulska policija intervenirala je u subotu, između jedan i dva sata ujutro, zbog petero bučnih državljana Poljske, inače gostiju premanturskog kampa, koji su glasnom glazbom i vikanjem narušavali javni red i mir

Naime, Poljaci su vikali i vrijeđali djelatnike zaštitarske tvrtke kampa, koji su ih upozoravali da se smire jer ometaju ostale goste. Međutim, Poljaci su se oglušili na upozorenja zaštitara, kao i na zapovijedi policijskih službenika koji su stigli na poziv zaštitara te su nastavili s bančenjem i galamom.

Kako je izvijestila PU istarska, 35-godišnjak je čak gađao policajce s mlijekom dok je 36-godišnjakinja nastavila vikati, a 38-godišnjak je pak snimao mobitelom postupanje policijskih službenika.

Protiv 35-godišnjaka, 36-godišnjakinje i 38-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog za drsko ponašanje, a protiv 31-godišnjaka i 33-godišnjakinje podnesen je optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira; 33-godišnja Poljakinja zaradila je i kaznenu prijavu jer je tijekom postupanja policijskih službenika prema 31-godišnjem Poljaku, odjednom napala 32-godišnjeg policajaca. Skočila mu je na leđa i više ga puta udarila, pri čemu je policajac lakše ozlijeđen.

Kako je priopćeno, zbog kaznenog djela napada na službenu osobu, protiv 33-godišnje Poljakinje slijedi kaznena prijava redovnim putem.