Crna kronika KAO U FILMU

Policijska potjera u Palovcu završila okršajem

Policijska potjera za odbjeglim vozačem okončana je sukobom 24-godišnjeg vozača i 38-godišnjeg suvozača iz Pribislavca s policijskim službenikom kojemu je s košulje otrgnuta policijska značka

Sve je počelo u mjestu Palovec gdje je tijekom nadzora prometa policijski službenik Postaje prometne policije pokušao zaustaviti osobni automobil virovitičkih registracijskih oznaka uzaludno mašući pločicom 'STOP - POLICIJA'. Naime, umjesto da zaustavi vozilo, vozač je nastavio vožnju u pravcu Male Subotice.

Dajući svjetlosno-zvučne znakove, policajci su službenim vozilom krenuli za vozilom pokušavajući ga zaustaviti. Međutim, vozač se nije dao smesti, već se, kršeći prometne propise, nastavio kretati do Livadarske ulice u Pribislavcu. Tu se zaustavilo, a zatim se dao u bijeg, ali ne zadugo jer su ga sustigli policijski službenici koji su ga svladali i vezali.

Nakon smještaja vozača u službeno vozilo policijskim službenicima, prišao je njegov suvozač koji je najprije počeo vikati, a zatim je jednog policajaca uhvatio za košulju, odgurnuo ga te mu je otkinuo službenu značku koju je bacio na tlo. Zbog toga su i protiv njega uporabljena sredstva prisile.

Vozaču osobnog automobila u prostorijama PU međimurske pružena je liječnička pomoć jer je zadobio laku tjelesnu ozljedu u vidu ogrebotina i hematoma, a suvozač nije zadobio vidljive ozljede, a liječničku pomoć je odbio.

Zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu protiv vozača osobnog automobila, a protiv suvozača slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu zbog sprečavanje ovlaštene osobe u obavljanju službene dužnosti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još