ŠOK ŠIBENČANINA U RODNOM GRADU

Uništili mu automobil zbog 'krivih' tablica

23.03.2009 u 11:23

Bionic
Reading

Nepoznati vandali u noći na nedjelju demolirali su Mercedes beogradskih registracija u vlasništvu Šibenčanina Darija Maričića, koji živi u Beogradu, a u svoj rodni grad došao je na dan smrti majke Zlate

ŠIBENIK – Automobil koji je bio parkiran u ulici Zagrađe najprije su kamenovali, a potom, vjerojatno ključevima, na poklopcu prtljažnika 'ugravirali' ustaško slovo 'U' s križem u sredini, izvještava Novi list.

Ovećim kamenjem razbili su tri vjetrobranska stakla, prednje, bočno i stražnje, a dio kamenja ostao je u unutrašnjosti automobila. Dario Maričić već godinama živi u Beogradu i često je dolazio u Šibenik u posjet svojoj bolesnoj majci, a nemili prizor koji je ožalošćenu obitelj dočekao potpuno ih je šokirao, pa nisu htjeli komentirati vandalski čin kazavši tek da se nadaju da se radi o razuzdanim huliganima i da demoliranje automobila nije čin nekakvog revanšizma i slijepe mržnje samo zbog 'krivih' registarskih oznaka.

Šibenska policija je priopćila da je na automobilu pričinjeno šteta za oko četiri tisuće kuna te protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.