KOLOGRAM KOKAINA

Zaplijenjen kokain vrijedan oko 300.000 kuna

13.08.2011 u 14:01

Bionic
Reading

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je danas kako je dovršena kriminalistička istraga nad osam hrvatskih državljana osumnjičenih za krijumčaranje i preprodaju kokaina, prilikom čega je zaplijenjen kilogram te opojne droge i još jedna kilogram 'punila' - smjese za miješanje s kokainom radi dobivanja na masi

Vrijednost zaplijenjene opojne droge je oko 300.000 kuna dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i višestruki iznos, izvijestio je na redovitoj konferenciji za novinare policijski službenik za odnose s javnošću PU zagrebačke Zlatko Ancić. Nakon kriminalističke istrage protiv osam osoba podnesena je kaznena prijava zbog krijumčarenja i preprodaje droge, a protiv dvije i kaznena prijava zbog otmice.

Ancić je rekao i kako su sve osobe otprije poznate policiji, odnosno, da su evidentirani zbog sličnih ili istih kaznenih djela. Uz drogu, zaplijenjen je novčani iznos od 40.700 eura i 4.600 kuna za koje se sumnja da su pribavljene preprodajom droge.

Istraživanjem je utvrđeno da su 43-godišnji supružnici organizirali nabavku kokaina iz Nizozemske za što su angažirali petoricu hrvatskih državljana od kojih je svatko imao svoju ulogu u krijumčarenju. Isporuka je dogovarana tijekom srpnja i kolovoza a kako je među njima došlo do nesuglasica zbog neisporuke dogovorene droge, 10. kolovoza je na području Trogira otet 31-godišnjak, koji je također sudjelovao u krijumčarenju. Od njega su dotadašnji suradnici zahtijevali isplatu 100.000 eura kao protuvrijednot za izgubljenu dobit od krijumčarenja droge.