SLAVONIJA PUNA ORUŽJA

Ribič 'upecao' 33 ručne bombe

12.08.2011 u 14:49

Bionic
Reading

Dok je jučer popodne pecao na lijevoj obali Save, u blizini Kaniže kod Slavonskog Broda, ribič je uz rijeku pronašao kutije u kojima su bile ručne bombe, koje su jučer pronađene i u odvodnom kanalu te na poljskom putu

O svom 'eksplozivnom' pronalasku ribič je oko 18 sati obavijestio policiju, a na teren su odmah izašli policijski službenici protueksplozijske zaštite. Utvrdili su da je riječ o 33 komada ručnih bombi M-75 te su ih na siguran

način preuzeli u cilju daljnjeg uništenja. Jednu bombu M-75 jučer je pronašao i radnik koji je čistio odvodni kanal u Slavonskom Brodu.

Posla je imala i policija PU požeške. Jučer ujutro 59-godišnjak je, nedaleko od mjesta Gornji Emovci kod Požege, na poljskom putu također pronašao odbačenu ručnu bombu. Srećom, nijednu od jučer pronađenih 35 bombi nisu pronašla djeca te je izbjegnuta moguća tragedija.

Zbog učestalog pronalaženja odbačenih minsko-eksplozivnih sredstava policija podsjeća da, sukladno odredbama Zakona o oružju, građani mogu i dalje u neograničenom vremenu dragovoljno predati oružje koje neovlašteno posjeduju bez straha da će biti kažnjeni. Dovoljno je nazvati hitni pozivni broj 192 i policijski službenici će doći te na siguran način preuzeti oružje.