NESREĆA NA MORU

Državljanin BiH nestao kod Crikvenice, djevojčica spašena

11.08.2011 u 14:17

Bionic
Reading

500-tinjak metara od obale u Crikvenici u tijeku je velika potraga za 32-godišnjim državljaninom BiH koji je jučer u kasnim poslijepodnevnim satima nestao nakon što ga je ulovio grč dok je plivao uz pedalinu. Njegova je maloljetna nećakinja, srećom, spašena

Nesretnik je jučer poslijepodne u Crikvenici iznajmio pedalinu te je njome krenuo na more s maloljetnom nećakinjom. Kod lučice Podvorska, 500-tinjak metara od obale, oboje su sišli s pedaline da se okupaju, no jaka morska struja počela ih je nositi. Usto muškarca je tada ulovio grč u nozi te ga je djevojčica izgubila iz vidokruga. Nju je iz mora izvukao Slovenac koji je naišao na gliseru i odvezao je na obalu, a njezinom stricu gubi se svaki trag, doznajemo od glasnogovornika PU primorsko-goranske Tomislava Veršića.

O nestanku muškarca odmah je obaviještena Lučka kapetanija u Crikvenici, angažirani su djelatnici specijalne i pomorske policije te se krenulo u potragu, no zbog mraka akcija je prekinuta do danas ujutro.

Slovenac je jutros tragačima pokazao lokaciju gdje je zatekao djevojčicu, ali morske struje muškarca su odnijele dalje i još uvijek nije pronađen. Za njim tragaju ronioci specijalne policije, na moru su plovila Lučke kapetanije i policije, a akcijom koordinira Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru u Rijeci.