POSTUPAK PROTIV PARAVINJE

O Antoniji svjedočile prijateljice iz srednje škole

Bionic
Reading

Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić ispitao je jutros još dva svjedoka u istražnom postupku protiv Dragana Paravinje osumnjičenog za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Krički pored Drniša.

Ispitane su dvije Antonijine prijateljice iz srednje škole koje su, doznaje se, svjedočile o karakteru i navikama djevojke, te svojim saznanjima o situacijama koje su prethodile njezinom nestanku 7. lipnja.

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić danas nije nazočio ispitivanju. On je jučer najavio uvođenje novih dokaza u postupak idućeg tjedna, kada će zatražiti i ponovno ispitivanje Dragana Paravinje.

Kako se doznaje sa šibenskog Županijskog suda sutra bi pred istražnog suca trebao izaći još jedan svjedok koji je jučer ispričao svoj nedolazak zbog poslovnih obveza.

U istražnom postupku protiv Dragana Paravinje jučer su svjedočila tri od četiri pozvana svjedoka koji bi mogli imati saznanja o nestanku 17-godišnje Antonije Bilić.

Istražni sudac šibenskog Županijskog suda Igor Ninić prije desetak dana saslušao je prve svjedoke u postupku – roditelje Antonije Bilić, njezinog susjeda Franu Bilića koji je zadnji vidio djevojku kako ulazi u šleper Dragana Paravinje, te još jednog svjedoka s područja Drniša.

Istražnim je postupkom obuhvaćeno ukupno 16 svjedoka.

Paravinjin odvjetnik Branko Baica nakon saslušanja kolegica Antonije Bilić novinarima je izjavio kako se istraga nastavlja u petak.

Upitan za rekonstrukciju Bajica je rekao kako neće biti rekonstrukcije jer Paravinja niječe počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva.

'Okolnosti nestanka Antonije Bilić još nisu utvrđene, pa se nema što rekonstruirati' – rekao je Bajica.

Paravinjin je odvjetnik također rekao kako zahtjev za ispitivanje Paravinje u vezi s ubojstvom novinarke iz Srbije na šibenski sud nije stigao, a dodaje da bi takav zahtjev mogao biti problem jer, kako je rekao, uvjet izručenja je takav da se izručuje za konkretan postupak, a da je tu riječ o postupku koji nije obuhvaćen rješenjem o izručenju iz BiH.

Od izručenja Hrvatskoj iz BiH, Paravinja se nalazi u pritvoru u Šibeniku.