NOVI POŽAR U PARK ŠUMI

Piroman pokušava zapaliti Marjan!

10.08.2011 u 12:01

Bionic
Reading

Samo dva dana nakon prvog požara na Marjanu u posljednjih nekoliko desetljeća jutros je ponovno izbila vatra u zaštićenoj splitskoj park šumi. Izgorjelo je oko tisuću i pol kvadrata niskog raslinja i borovine, no brzom intervencijom vatrogasaca spriječena je katastrofa

Nakon novog incidenta na Marjanu, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split Felicio Parčina siguran je: netko namjerno podmeće vatru!

'Prije dva dana, kada je puhao južni vjetar, vatra je izbila na južnoj strani. Danas je situacija bila obrnuta, uz buru je zapaljena sjeverna strana. Očito je da netko namjerno podmeće požar!', kazao nam je Parčina.

Premda u Splitu jutros puše snažna bura, širenje vatre zaustavljeno je angažiranjem 25 profesionalnih i 20 sezonskih gasitelja, desetak vatrogasnih vozila i pripadnika javne ustanove koja skrbi o splitskoj park šumi. Poletjela su i dva helikoptera, no nije bilo potrebe za njihovom intervencijom.

Policija će ponovno obavljati očevid: prije dva dana, podsjetimo, već su utvrdili da je uzrok prvog požara bio otvoreni plamen ili žar, što doista upućuje na zaključak da se na Marjan namjerio piroman.