SMJEŠTAJ IZA REŠETAKA

Zaštitari u rovinjskom kampu ulovili višestrukog kradljivca

09.08.2011 u 16:12

Bionic
Reading

Rovinjska policija jučer je, zahvaljujući brzoj reakciji djelatnika zaštitarske tvrtke, predala u pulski zatvor 38-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, višestrukog počinitelja imovinskih kaznenih djela za kojim je raspisana tjeralica zbog izbjegavanja kazne

Prilikom obilaska autokampa na području Rovinja jedan od zaštitara je oko 6.30 sati, u blizini sanitarnog čvora, primijetio mušku osobu koja mu se učinila sumnjivom. Kako bi provjerio identitet muškaraca, zaštitar mu se približio, no tada se neznanac dao u bijeg. U potjeru za sumnjivcem uključio se i drugi djelatnik zaštitarske tvrtke, koji ga je ubrzo i sustigao te primjenom ovlasti spriječio u daljnjem bijegu.

Policijski službenici utvrdili su kako se radi o osobi koja je rovinjskoj policiji poznata već duži niz godina kao počinitelj imovinskih delikata. Naime, 38-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine zabranjen je ulazak i boravak na području Republike Hrvatske do 2018. godine, a utvrđeno je i da je za njim raspisana potraga radi izbjegavanja kaznene odgovornosti.

'Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Puli jučer su izvršene pretrage stana u Ulici G. Paliagga i osobnog vozila marke Peugeot 207 pulskih registarskih oznaka kojima se koristi 38-godišnjak. Prilikom pretrage stana pronađena su dva mobitela, za koje se opravdano sumnja da potječu od izvršenja kaznenih djela, odnosno da ih je 38-godišnjak otuđio tijekom srpnja iz autokampa, u kojem su ga i zatekli djelatnici zaštitarske tvrtke.

Budući da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je državljanin Bosne i Hercegovine ušao u Republiku Hrvatsku za vrijeme izrečene zabrane, jučer je rješenjem policijske postaje Rovinj protjeran te mu je izrečena nova zabrana ulaska i boravka u trajanju od tri godine, a nakon izdržane zatvorske kazne prisilno će se udaljiti s područja Republike Hrvatske', priopćila je PU istarska.