Crna kronika ŠTETA 1,7 MILIJUNA KUNA

Naručio građevinski materijal i nije ga platio

Vlasnik građevinske tvrtke sa sjedištem u Zagrebu oštetio je Labinsku tvrtku za više od 1,5 milijuna kuna. Iako je znao da mu je tvrtka u blokadi i da roba neće biti plaćena, 30-godišnjak je naručio i preuzeo razni građevinski materijal koji labinskoj tvrtki ni do danas nije platio

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 30-godišnji vlasnik tvrtke iz Zagreba počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju. Njegova je tvrtka od 2008. bila u blokadi. To ga ipak nije spriječilo da u razdoblju od travnja do studenog 2009. uzima građevinski materijal od labinske tvrtke. Naručio je i preuzeo robe tržišne vrijednosti od preko 1.700.000 kuna iako je znao da se roba neće moći naplatiti po izdanim instrumentima osiguranja naplate jer je račun njegove tvrtke u blokadi. Time je oštetio tvrtku iz Labina za iznos veći od 1.500.000 kuna.

U milijun i pol tešku prijevaru upleten je i zaposlenik labinske tvrtke. Iako je imao limit te je bio ovlašten isporučivati robu u vrijednosti do 300.000 kuna, isporučio je neplatiši građevinski materijal višestruko veće vrijednosti, počinivši tako kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Protiv navedenih osoba, Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave. Zbog prijevare u gospodarskom poslovanju 30-godišnjem vlasniku zagrebačke tvrtke prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još