U BUJAMA

Umažani pokušali prebaciti šestero Egipćana preko granice

04.08.2011 u 16:09

Bionic
Reading

Bujska policija osnovano sumnjiči dvojicu Umažana, 59-godišnjaka i 36-godišnjaka, za protuzakonito prebacivanje skupine od šestero Egipćana preko državne granice

U utorak u poslijepodnevnim satima policijski službenici su kod mjesta Dramac zaustavili automobil Nissan Patrol, pulskih registarskih oznaka, u kojem se nalazio 59-godišnjak i dvoje državljana Egipta, starosti 19 i 18 godina. Svega nekoliko minuta kasnije policija je također, ali u mjestu Kremenje, zaustavila i pulski Audi A4 s četvoricom egipatskih putnika u dobi od 21 i 20 godina te s dvojicom 19-godišnjaka, kojim je pak upravljao 36-godišnji Umažanin.

'Utvrđeno je kako su zatečeni stranci došli u Hrvatsku 21. srpnja s većom skupinom egipatskih državljana, nakon čega su na području Zadarske županije s nepoznatom osobom dogovorili protuzakonito prebacivanje do Italije. Po postignutom dogovoru, Egipćani su 31. srpnja autobusom došli do Rijeke, gdje su unajmili taksi vozilo, a vozač ih je potom odvezao do Umaga. Tamo ih je dočekao 36-godišnjak, koji ih je svojim vozilom dovezao do kuće u Ulici Pazinskih odluka u Umagu, gdje su potom prenoćili. Sljedećeg dana Umažani su smjestili Egipćane u dva automobila i krenuli u pravcu državne granice, kada su i uhićeni', izvijestila je PU istarska.

Protiv dvojca slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem, a šestorici državljana Egipta rješenjem Policijske postaje Buje zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o strancima izrečena je jednogodišnja zabrana ulaska i boravka na području Republike Hrvatske te će danas biti prisilno udaljeni.