SLAVONSKI BROD

16-godišnjakinja spasila sestricu iz bunara

02.08.2011 u 19:51

Bionic
Reading

Dvogodišnja djevojčica pala je danas u šest metara dubok bunar pun vode. Ne razmišljajući o opasnosti, za njom je u bunar odmah skočila i njena 16-godišnja sestra Martina

Događaj, koji je mogao završiti tragično, zbio se danas u Ulici Nikole Zrinskog u Slavonskom Brodu. Mala Sara igrala se u ograđenom dvorištu stambene zgrade. U jednom trenutku pomaknula je poklopac bunara, a sekundu kasnije uslijedio je šok. Pred očima svoje 16-godišnje sestre Martine Sara je pala u šest metara dubok bunar u kojemu je bilo oko tri metra vode.

Ne oklijevajući ni trenutak, hrabra Martina skočila je u bunar za svojom sestricom. Čvrsto ju je uhvatila i držala na površini vode sve dok im u pomoć nije pritekao 23-godišnji mladić, Pavo Majstorić.

'Bio sam kod djevojke i s balkona njenog stana sam vidio stravičan prizor: dijete koje je palo u bunar i sestru koja skače za njim. Odmah sam istrčao iz zgrade, pronašao uže i dobacio ga djevojci, no ona nije mogla s djetetom u naručju izaći iz bunara. Stoga sam odlučio da se po cijevima spustim dolje do njih. Najprije sam iz bunara izvukao malu Saru, a potom sam se vratio po Martinu. Obje su u hladnoj vodi provele oko četiri minute, pothlađene su, no na sreću sve je sretno završilo', ispričao je za tportal hrabri mladić. Skromno je dodao da sve pohvale prepušta 16-godišnjoj Martini koja je nesebično skočila za svojom malom sestrom u bunar spasivši je tako od utapanja.

Liječnički pregled pokazao je da su i djevojčica i njena starija sestra prošle bez ozljeda, no obje su u blagom šoku.

'Ovo je iznimno hrabar čin mlade djevojke koja je, ne razmišljajući o opasnosti, spasila svoju mlađu sestru. I 16-godišnjakinja i mladić koji je priskočio u pomoć zaslužuju sve pohvale', rekao je Antun Jakobović, službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

Iako pri samom spomenu pada malog djeteta u bunar u glavi odmah vrtimo najcrnji scenarij, zahvaljujući brzoj reakciji hrabre 16-godišnje Martine i 23-godišnjeg Pave ova je slavonskobrodska priča imala sretan završetak.