Crna kronika POMORCI U PANAMI

Hrvati oslobođeni krivnje za šverc droge

Dvojicu pomoraca splitske tvrtke Split Ship Management, Duška Tanurdžića i Lorisa Šubata, koji su bili osumnjičeni za krijumčarenje osam kilograma kokaina i heroina na brodu Therese, sud u Panama Cityju oslobodio je krivnje i njih će se dvojica idućeg tjedna vratiti u Hrvatsku, potvrdio je danas Hini ravnatelj Split Ship Managementa Ratko Božić

SPLIT/PANAMA CITY - 'Jutros smo i službeno dobili dopis od panamskog suda da su Tanurdžić i Šubat oslobođeni', rekao je Božić dodajui da bi se pomorci, nakon sređivanja administrativnih pitanja i dokumenata, idućeg tjedna mogli vratiti u Hrvatsku.

Dvojica hrvatskih pomoraca uhićeni su na brodu Therese u svibnju prošle godine, na kojem je pronađeno osam kilograma kokaina i heroina, osumnjičivši ih za umiješanost u krijumčarenje droge. Brod je plovio iz kolumbijske luke Bonaventura prema Haitiju.

Predstavnik Ministarstva vanjskih poslova RH Berislav Živković u izjavi Hini istaknuo je da je prekjučer donesena oslobađajuća presuda za dvojicu hrvatskih pomoraca i sada hrvatsko veleposlanstvo u SAD-u rješava konzularna pitanja u vezi s njihovim dokumentima kako bi se mogli što prije vratiti u Hrvatsku.

Ravnatelj tvrtke Split Ship Management Ratko Božić također je kazao da su pomorci posljednja četiri mjeseca trajanja sudskog procesa bili pušteni iz zatvora te da im je splitska tvrtka plaćala smještaj i odvjetnike i učinila sve da se dokaže da oni nemaju ništa s drogom pronađenom na brodu Therese.

Istaknuo je i da je hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu svojim angažmanom pomoglo dvojici hrvatskih pomoraca tijekom sudskog postupka koji je završio oslobađajućom odlukom.

Split Ship Management, čije je sjedište u Splitu, tvrtka je za međunarodni prijevoz tereta i ukrcaj pomoraca, a trenutačno ima pod ugovorom 5.600 pomoraca iz cijelog svijeta, najviše Hrvata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još