OPTUŽBE BIVŠEG DIREKTORA DOMA SPORTOVA

Prostor za prostituciju iznajmljen na zahtjev Bandićevih ljudi?

Bionic
Reading

Vrh grada Zagreba branio je bivšem direktoru Doma sportova Josipu Čoraku da Panči naplati dugove za prostor salona za masažu, a na zahtjev je gradskih čelnika prostor za prostituciju i iznajmljen, piše Zagrebancija.com

'Ugovor s Pančom za korištenje prostora u Domu sportova potpisao sam pod pritiskom gradskog vrha. Pančo je ušao u prostor te mi je nakon toga rečeno da s njim potpišem ugovor. Za njega su urgirali ljudi iz gradskog vrha. Ljuština i drugi su me zvali zbog toga', rekao je Čorak, bivši voditelj podružnice Upravljanje sportskim objektima, u razgovoru za Zagrebanciju.com.

Čorak je, naime, u ljeto 2007. potpisao ugovor s Nebojšom Perunovićem zvanim Pančo za najam prostora u Domu sportova gdje je bio smješten njegov salon za masažu Pancho Sport Club, koji se našao u središtu seks skandala u koji su uključeni brojni političari, gospodarstvenici i sportaši koji su koristili usluge elitnih prostitutki. On je svoj salon proširio nekoliko puta na susjedne objekte bez da je proveden javni natječaj čime je nekoliko puta povećao kvadraturu prostora koji koristi. Jednostavno, imao je zaštitnike.

Perunović je i prije potpisivanja ugovora počeo koristiti prostor, te je Čorak, kako tvrdi, zapravo bio doveden pred gotov čin. Duško Ljuština, danas savjetnik gradonačelnika Milana Bandića, a nekad bliski Bandićev suradnik, i još neki, prema Čorkovim riječima, zvao je njega i tražio da Perunoviću omogući ‘poseban tretman’.

Perunović uopće nije plaćao najam, te se njegov dug za najamninu procjenjuje na preko milijun kuna, a Čorak kaže da je zbog toga zatražio da se podigne tužba te sudskim putem naplati dug. 'Dao sam nalog da se podigne tužba protiv svih dužnika, među kojima je bio i Pančov salon. Taj nalog podnesen je pravnoj službi Holdinga koja je na kraju digla tužbe samo protiv nekih dužnika. Među njima nije bilo Panče', ispričao je Čorak koji je nakon toga tražio da se Perunovića iseli. Međutim, nakon toga su intervenirali Ljuština i drugi kao izaslanici gradonačelnika Bandića te mu rekli da ga ne dira.

Štoviše, Čorak je Zagrebanciji.com kazao da je vidio da brojne poznate osobe idu u Perunovićev salon, a među njima i zagrebačkog gradonačelnika: 'Vidio sam i Bandića kako ulazi u Pančov salon. Zašto je išao ondje i što je radio, ne znam jer mi nije poznato što se događa iza zatvorenih vrata. No, to nije sakralni objekt, pa sumnjam da su ondje Boga molili.'