SANADER SPREMAN NA ISTO?

Zagorec i Đurović štrajkaju glađu

30.07.2011 u 12:38

Bionic
Reading

Vladimir Zagorec i Slobodan Đurović štrajkaju glađu jer su dobili cimere u ćelijama, a na taj se potez navodno sprema i Ivo Sanader, zbog čega bi mogli izbiti i neredi u Remetincu, piše Jutarnji list

Zbog kršenja Pravilnika o smještaju pritvorenika u zatvoru Remetinec, u smislu prenamjene jednokrevetnih u dvokrevetne sobe, pojedini pritvorenici odlučili su protestirati, što bi prema sigurnosnim procjenama moglo izazvati nerede.

Naime, prema pisanju Jutarnjeg lista od subote u tiskanom izdanju, Đurović, osuđen na 15 godina zatvora kao sudionik i organizator ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, od srijede štrajka glađu. Zagorec priprema sličan protest, a nezadovoljstvo je izrazio i Sanader te nije isključeno da se i on odluči na štrajk glađu.

Zbog toga su u pritvoru posebne mjere, a odvjetnici svih poznatijih zatvorenika dobili su naputak da ne pojačavaju tenzije u takvoj situaciji. Međutim, dvokrevetne sobe uopće nisu propisane Pravilnikom, a o smještaju pritvorenika odlučuje isključivo upravitelj zatvora, što nije poštivano u ovom slučaju. Neslužbene informacije govore da je upravitelj Remetinca Tomislav Kralj stavljen pred gotov čin te da je naredba o 'zgušnjavanju' zatvorenika došla 'odozgo'.

Iz zatvora, pak, stižu informacije, piše Jutarnji list, da je Zagorec ogorčen novim cimerom, navodno je riječ o agresivnoj osobi upitne ubrojivosti za koju kruži glasina da je duševno poremećen. Đurović sobu dijeli s Tomislavom Marjanovićem, svjedokom sa suđenja na kojemu je i 'zaradio' 15 godina zatvora. Sanader, prema jednom izvoru, ćeliju dijeli s osuđenikom za ratne zločine, a prema drugom izvoru s počiniteljem iz sfere imovinskog kriminala.