POGINULA DVOJICA MLADIĆA

Direktni sudar kod Varaždina, lančani kod Gospića

30.07.2011 u 12:45

Bionic
Reading

U direktnom sudaru dvaju vozila, koji se dogodio jutros u 4,45 sati na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina, poginula su dvojica mladića, 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik iz njegovog automobila, izvijestila je varaždinska Policijska uprava. U prvim jutarnjim satima danas je na Jadranskoj magistrali u Omišu poginuo 21-godišnji vozač BMW-a splitskih registarskih oznaka kad je sletio s ceste, izvijestila je splitska policija, a zbog lančanog sudara u kojem je na A-1 Zagreb-Split kod čvora Gospić sudjelovalo pet vozila, promet je usporen i vozi se u koloni dugoj desetak kiometara

U direktnom sudaru dvaju vozila, koji se dogodio jutros u 4,45 sati na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina, poginula su dvojica mladića, 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik iz njegovog automobila, izvijestila je varaždinska Policijska uprava.

Vozač drugog vozila i dvoje putnika, dobi 15 i 17 godina, ozlijeđeni su i prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Njihove ozljede nisu okvalificirane.

Sudar se dogodio kad je 21-godišnji vozač, zbog neprilagođene brzine, osobnim vozilom prešao udesno na cestovnu bankinu i udario u metalnu odbojnu ogradu i zanio se ulijevo na prometni trak u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišlo osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin.

Od siline udara na mjestu događaja smrtno su stradali 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik iz njegovog vozila. Smrt je konstatirao liječnik ekipe varaždinske Hitne pomoći.

Istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu odredila je obdukciju preminulih.

To su deveta i deseta smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2011. godini.

U protekle četiri godine na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina, u prometnim nesrećama uključujući jutrošnju, do sada je smrtno stradalo dvanaest osoba.

Poginuo mladi vozač na Jadranskoj magistrali

U prvim jutarnjim satima danas je na Jadranskoj magistrali u Omišu poginuo 21-godišnji vozač BMW-a splitskih registarskih oznaka kad je sletio s ceste, izvijestila je splitska policija.

On je vozeći iz Splita prema Makarskoj zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom u desnom, preglednom zavoju, sletio s ceste i, oko pet metara niže, udario u bor. Mladi vozač je poginuo na mjestu.

Još je jedna osoba poginula na širem splitskom području, u nesreći koja se dogodila jučer, priopćila je danas splitska policija.

Jučer je sudaru u Klisu poginuo 54-godišnjak u čiji je 'golf' udario teretni autoimobil 'mercedes'. Nesreća se dogodila kad je 38-godišnji vozač teretnog vozila izlazeći iz zavoja izgubio kontrolu nad upravljačem i prešao na suprotni trak kojim je naišao osobni automobil 'golf', čiji je vozač preminuo na mjestu sudara.

Lančani sudar usporio promet kod čvora Gospić

Zbog lančanog sudara u kojem je na A-1 Zagreb-Split kod čvora Gospić sudjelovalo pet vozila, promet je usporen i vozi se u koloni dugoj desetak kilometara.

Kako je izvjestila ličko-senjska policija, promet usporava veliki priljev vozila koja se kreću tek desetak kilometara na sat.

U prometnoj nesreći dvije su osobe lakše ozlijeđene i njima je pružena potrebna skrb u gospićkoj bolnici.

U nesreći su sudjelovala četiri vozila stranih registarskih oznaka te jedno hrvatskih.

Iz ličke policije doznaje se kako je očevid završen te se čeka vučna služba jer svih pet vozila nije u voznom stanju.

Kolone se povremeno stvaraju i kod tunela Sv Rok, ali zastoja nema.