ZLOUPORABA OVLASTI

68-godišnjak oštetio proračun za 13 milijuna kuna

29.07.2011 u 20:29

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave jednog trgovačkog društva iz Nove Gradiške oštetio je proračun Republike Hrvatske za 13 milijuna kuna

U razdoblju od 2000. do rujna 2009. 68-godišnjak nije uplaćivao u državni proračun obvezne doprinose, porez, prirez i PDV. Pored toga, djelatnicima tog trgovačkog društva nije isplati neto plaće za tri mjeseca u 2009. godini.

Osim osnovane sumnje da je 68-godišnjak počinio kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede prava na rad i drugih prava iz rada, utvrđena je i osnovana sumnja da je i trgovačko društvo, na čijem je čelu bio, odgovorno za kaznena djela koje je počinio kao predsjednik uprave tog društva.

Policija stoga dostavlja posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu Nova Gradiška kao nadopunu postojeće kaznene prijave, protiv trgovačkog društva kao pravne osobe i protiv 68-godišnjaka koji je kao odgovorna fizička osoba tog trgovačkog društva oštetio proračun za 13 milijuna kuna. Policija za sada ne želi otkriti o kojem je trgovačkom društvu riječ.