POLICIJA UNIŠTILA KUĆU?

Desetak uhićenih u Međimurju zbog droge

28.07.2011 u 19:17

Bionic
Reading

Čak jedanaest osoba s područja Međimurske i Varaždinske županije, od čega je deset uhićeno, privedeno je zbog sumnje da je počinilo kaznena djela zlouporabe opojnih droga

U istražni odjel varaždinskog Županijskog suda privedeno je deset osoba sa slobode te jedna iz pritvora koji su osumnjičeni za zlouporabu opojnih droga, odnosno za prodaju, sudjelovanje i posredovanje u prodaji te davanje prostora za uživanje opojnih droga. Protiv prvoosumnjičenog M. M., drugoosumnjičenog M. V., trećeosumnjičenog T. S., četvrtoosumnjičenog M. V. te desetoosumnjičenog G. Đ. određeno je 48-satno zadržavanje, a ostali su pušteni na slobodu nakon ispitivanja, izuzev petoosumnjičene osobe koja se od ranije nalazi u pritvoru. Sve njih sumnjiči se za kaznena djela zlouporabe opojnih droga na području Međimurske i Varaždinske županije od ožujka pa do srpnja ove godine, odnosno do trenutka uhićenja.

Glavnina osumnjičenih uhićena je tijekom utorka u koordiniranoj akciji varaždinskih i međimurskih policajaca koji u zadnje vrijeme postižu sve zapaženije rezultate u suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Dio akcije privođenja osumnjičenih, sudeći po saznanjima do kojih smo došli, proveden je i u Trnovcu Bartolovečkom kod Varaždina. Naime, vlasnik kuće na početku mjesta obavijestio nas je o iznenadnom 'posjetu' većeg broja policijskih službenika i posljedicama.

'Desetak policajaca došlo je da kuće već ujutro oko sedam sati, kada nisam bio doma jer sam ranije otišao u Varaždin. Prilikom pretrage nisu koristili usluge bravara, već su prilikom ulaska u prostorije nasilno razbili sve brave, pa i dobar dio od dvadesetak vrata na kući, počevši od onih u podrumu, pa do onih na prvom i drugom katu kuće. Šteta bi sigurno bila manja da su mi dopustili da otključam preostala vrata nakon što sam se uz pomoć unuka vratio doma iza osam sati', doznajemo od 80-godišnjeg Petra Majcena iz Trnovca.

Već na početku pretrage, kako dodaje, osoblju lokala koji posluje u sklopu kuće rečeno je da napuste radno mjesto u roku od minute. Zašto, nije mu poznato ni danas.

'Ne znam kakva je to bila sila niti vjerujem da je bilo uistinu nužno razbiti sva vrata. Kada sam upozorio na veliku materijalnu štetu koju neću moći podmiriti iz svoje mirovine od oko 1.700 kuna, poručeno mi je da imaju nalog te da tužim državu ako smatram da sam oštećen', rekao je Majcen kojemu je policija odvela sina koji je, po svemu sudeći, vrlo vjerojatno jedan od osumnjičenih.