DOLIJAO 'LJUBAZNI RAZBOJNIK'

Pljačkaš pao jer je došao uvjeriti policiju da na snimkama nije on

28.07.2011 u 10:51

Bionic
Reading

Zadarska policija uhitila je, a potom u Zagreb prepratila Zvonimira J. (30), zbog sumnje da je u periodu od siječnja 2008. do srpnja 2011. na području Zagreba opljačkao 23 sportske kladionice iz kojih je odnio 140 tisuća kuna

'Ljubazni pljačkaš', kako su ga prozvali mediji, zbog toga što bi prilikom razbojstava nakon uperenog noža ili pištolja u djelatnice kladionica zamolio iste da mu daju novac, pao je nakon objavljenih snimki nadzornih kamera u medijima.

No razbojnik, koji je uglavnom operirao po Trešnjevci, nije dolijao na osnovi dojave građana, već se sam prijavio policiji, ali ne da bi priznao pljačke, već  pokušao uvjeriti policajce da to nije on na snimkama.

Zvonimir J. policiji od ranije nije poznat kao počinitelj kaznenih djela, a na razbojstva se odlučio najvjerojatnije zbog kocke o kojoj je postao ovisan. U policiji ističu da snimke s nadzornih kamera sve do posljednje pljačke nisu bile zavidne kvalitete te da zbog toga s njima nisu izlazili u javnost.

Tijekom obrade Zvonimir J. pokazao je iznimnu susretljivost i ljubaznost, baš kao i prilikom pljački kladionica, te je u prisutnosti odvjetnika priznao kaznena djela koja je počinio uglavnom s plastičnim pištoljem.