PRVI SVJEDOCI NA SUDU

Suđenje Draganu Paravinji počinje u srijedu

25.07.2011 u 15:04

Bionic
Reading

Prve svjedoke u postupku protiv Dragana Paravinje, osumnjičenog za teško ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Drniša, ispitat će istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku već u srijedu

Informaciju o ispitivanju prvih svjedoka u slučaju Dragana Paravinje pred šibenskim sudom potvrdio je novinarima osumnjičenikov odvjetnik po službenoj dužnosti Branko Baica. Naveo je da će se pred istražnim sucem Igorom Ninićem prvi naći članovi obitelji Bilić.

'Nakon što bude svjedočila obitelj nestale maloljetnice bit će ispitani i svi ostali svjedoci obuhvaćeni postupkom. Vjerojatno početkom kolovoza počet će se izvoditi dokazi', potvrdio je odvjetnik Baica.

Odvjetnik osumnjičenog Paravinje pregledao je, kako kaže, sve spise i materijal povezan sa slučajem te je rekao da 'još treba vidjeti što će biti s dokazima koje je policija prikupila i koje sud tek treba verificirati, zajedno s iskazima svjedoka'.

'Zasad nije zatraženo proširenje istražnog zahtjeva protiv mog branjenika kojega sud sumnjiči za teško ubojstvo i dva silovanja u pokušaju', rekao je odvjetnik Baica, dodajući i da je dogovorena suradnja sa sudom u BiH koji bi trebao organizirati saslušanje svjedoka sa svog područja ako to bude potrebno u šibenskom postupku.

Nije, doduše, mogao odgovoriti koliko će Paravinja ostati u pritvoru šibenskog zatvora.

Po hrvatskim zakonima, Paravinja u Šibeniku može provesti najviše šest mjeseci, a prema uvjetima izručenja taj će rok ovisiti o zahtjevu bosanskohercegovačkog ili srbijanskog pravosuđa.

Pretraga terena u potrazi za nestalom Antonijom Bilić nastavljena je i danas, a policija pretražuje područje od lokalne ceste kod Kaštela Žegarskog do mjesta Medviđe te od mjesta Zelengrada do Kruševa na zadarskom području. U pretrazi sudjeluje više od 50 policijskih službenika policijskih uprava šibensko-kninske i zadarske.