Crna kronika TRAGEDIJA NA VELEBITU

Otkriveni ostaci četvrtog pilota iz cessne

Pripadnici specijalnih postrojbi Ravnateljstva policije neprekidno pretražujući teren u vrletima Velebita gdje je zrakoplov cessna udario u stijene Vaganskoga vrha pronašli su ovih dana posmrtne ostatke i četvrtog stradalog pilota, a u četvrtak je i službeno potvrđeno da je riječ o Gerdu Govejšeku

GOSPIĆ - "I službeno je potvrđeno da je riječ o četvrtom pilotu Gerdu Govejšeku, koji je u toj nesreći poginuo s još trojicom svojih kolega", izjavila je glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave Kristina Maoduš.

Na terenu koji je pretraživan otopile su se znatnije količine snježnog pokrivača.

Zrakoplov cessna srušio se 5. veljače na sjevernoj strani Velebita, na području Vaganskog vrha. Zrakoplov je letio iz Zagreba prema Zadru, a njegovi su ostatci pronađeni 10. veljače. Ravnateljstvo policije je 21. veljače objavilo da su u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu identificirana tri tijela, a da nisu identificirani posmrtni ostaci Gerda Govejšeka (rođenog 1946.) te da su djelatnici specijalne policije nastavili traganje na mjestu pada zrakoplova.

Istragu o uzrocima nesreće nastavljaju stručnjaci za zrakoplovne nesreće predvođeni glavnim istražiteljem Dinkom Vodanovićem.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još