OZLIJEĐEN POLICAJAC

Mladić pokušao ubiti mladića

22.07.2011 u 11:57

Bionic
Reading

Tijekom obračuna petorice mladića 17-godišnjak je nožem pokušao ubiti 18-godišnjaka, dok je u obračunu petorice muškaraca i jedne žene, pri čemu su se vadile palice i nož, ozlijeđen interventni policajac

Petorica mladića u dobi od 16, 17, 18, 19 i 20 godina narušavali su javni red i mir u Školskoj ulici u Svetom Iliji kod Varaždina, izvijestili su iz PU varaždinske o događaju koji se dogodio u četvrtak oko 1.40 sati.

'Pod utjecajem alkohola su vikali, galamili te se međusobno vrijeđali, a potom i fizički obračunali izudaravši se rukama i nogama. Prilikom fizičkog obračuna 17-godišnjak je nožem zadao ubodnu ranu u trbuh 18-godišnjaku, koji je prevezen u Opću bolnicu Varaždin gdje je zadržan na liječenju zbog teške ozljede', navodi varaždinska policija.

Policija najavljuje protiv 17-godišnjaka podnošenje kaznene prijave za kazneno djelo ubojstva u pokušaju, dok se protiv ostalih mladića podižu prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira.

Do narušavanja javnog reda i mira nožem i palicama na području PU varaždinske došlo je i dva sata prije ovog zamalo tragičnog obračuna. Naime, u srijedu oko 23.20 sati na terasi i parkiralištu caffe bara u sklopu benzinske postaje u Koprivničkoj ulici u Varaždinu sukobila su se petorica muškaraca starosti 49, 38, 19, 18 i 14 godina te žene u dobi od 38 godina.

'Žena i 49-godišnji muškarac najprije su počeli vikati i vrijeđati jedno drugo raznim pogrdnim riječima, nakon čega su se u sukob umiješali ostali muškarci te počeli vikati i vrijeđati 49-godišnjaka. Nakon što je 49-godišnjak udario ženu šakom po glavi, ostali muškarci su iz osobnog vozila izvadili palice, odnosno nož te prišli terasi ugostiteljskog objekta gdje su nastavili vikati i vrijeđati 49-godišnjaka i ostale goste', izvijestili su iz PU varaždinske.

Tko zna kako bi sukob završio da nisu došli policijski službenici Interventne jedinice policije PU varaždinske te Policijske postaje Varaždin. Međutim, uspostava reda nije prošla bez problema.

'38-godišnjak je napao policijskog službenika Interventne jedinice policije tako što ga je uhvatio za vrat i odgurnuo, nakon čega su obojica pala na tlo, te ga potom sprečavao u pokušaju dizanja s tla obuhvatom oko lijeve ruke. Policijski je službenik stoga uporabio sredstva prisile', izvijestili su varaždinski policajci, koji su sve učesnike doveli u prostorije PU varaždinske. Izuzev 49-godišnjaka, svi privedeni su vrijeđali raznim pogrdnim riječima i psovkama policijske službenike od kojih je jedan zadobio ozljede u vidu ogrebotine i crvenila na lijevoj strani vrata. Zbog toga će 38-godišnjak biti prijavljen za kazneno djelo napada na službenu osobu, dok se protiv svih sudionika ovog događaja podnosi optužni prijedlog za prekršaje protiv javnog reda i mira.