SUĐENJE ZATVORENO ZA JAVNOST

O elitnoj prostituciji svjedočit će ministri, gradonačelnici, sportaši

Bionic
Reading

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu danas je počela rasprava okrivljenima za organiziranje elitne prostitucije. Sudac Dario Lokas prihvatio je prijedloge odvjetnika dvoje optuženih te je raspravu odgodio za 1. rujna, a suđenje zatvorio za javnost

Na optuženičkoj klupi su sportski fizioterapeut Nebojša Perunović, navodni organizator lanca elitne prostitucije, te 24-godišnja Sara Sikirić i godinu dana mlađa M. T. K. koje su se također bavile organiziranjem susreta djevojaka iz svijeta mode i zabave s bogatim klijentima koji su za seksualne usluge plaćali i do 3.500 eura.

Odvjetnica optužene studentice Sare Sikirić, Jadranka Sloković je na početku današnjeg ročišta zatražila izuzeće javnosti. Index.hr prenosi da je odvjetnica svoj zahtjev obrazložila činjenicom da će se na suđenju utvrđivati navodi koji zadiru u osobni i obiteljski život okrivljenika i svjedoka pa je potrebno zaštititi njihov ugled i interese. 'Ljudi koji su posljednjih dana spominjani u medijima ocrnjeni su i ugrožen im je obiteljski i profesionalni život', objasnila je Slokovićka.

Prvooptuženi Nebojša Perunović

Odvjetnik Nebojše Perunovića tražio je da se rasprava odgodi do rujna, budući da obrana nije imala dovoljno vremena pripremiti se za suđenje. 'Prije tri dana smo dobili optužni prijedlog i nismo imali dovoljno vremena proučiti spis i pripremiti obranu. Također, zdravstveno stanje mog klijenta je loše, nalazi se u zatvorskoj bolnici, a jučer i prekjučer bio je i u specijalističkoj bolnici na pregledima', rekao je Draško Šoć te otkrio kako će pozvati puno svjedoka, njih oko trideset, i to većinom poznatih osoba: ministara iz Vlade, gradonačelnika, sportaša i brojnih drugih uglednih osoba.

Index.hr ističe da je prvookrivljeni Nebojša Perunović na sud došao prilično ležerno odjeven: u pamučnoj majici, donjem dijelu trenirke i japankama.

Podsjetimo, tijekom istrage u ovom medijski veoma eksploatiranom slučaju policija je uz organizatore koji su optuženi za podvođenje jasno identificirala i kvazimanekenke ili nadobudne pjevačice koje su pružale seksualne usluge, kao i niz njihovih klijenata. I starlete i klijenti (liječnici, poduzetnici, ugostitelji, sportaši...) morat će ubrzo doći na sud kao svjedoci u postupku protiv Perunovića i dvije suoptužene djevojke.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, policija je osumnjičene u seks aferi dugo nadzirala, prisluškivala im telefonske razgovore i snimala aktere u akciji. No uz razgovore o angažiranju djevojaka za pružanje seksualnih usluga snimljeni su i razgovori iz kojih se jasno dade zaključiti da su mjere u jednom trenutku 'probijene' odnosno da su nadzirane osobe saznale da ih se prisluškuje.

Tada su, navodi Jutarnji na temelju svojih neimenovanih izvora, počeli spominjati razna imena, ali se analizom dokaza došlo do zaključka da su vjerojatno namjerno htjeli uvući i osobe koje su sudjelovale u ovoj istrazi i tako ih pokušali kompromitirati.

Akcija je na koncu ipak rezultirala razotkrivanjem dosad najvećeg lanca elitne prostitucije u Hrvatskoj.