OŠTETILI HAJDUK

Uskoro optužnica protiv Vidoševića i ostalih

20.07.2011 u 18:39

Bionic
Reading

Riječ je o financijskim malverzacijama u Hajduku od 1993. do 1997. godine. Vidošević, Rožić, Buljan i Kaleb terete se da su utajili porez i državu oštetili za 55 milijuna kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, neslužbeno doznajemo, dovršilo je, ali još uvijek nije i službeno podnijelo optužnicu protiv Nadana Vidoševića, Vedrana Rožića, Ivana Buljana i Bartola Kaleba, koje se tereti za gospodarske malverzacije u Hajduku.

'Postoje dvije optužnice vezane za Hajduk i obje su nakon prigovora vraćene na doradu. To je sve što vam ja mogu reći. Nagađanja da smo jednu već završili neću komentirati', rekla je Rene Laura, glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

Nije htjela potvrditi da je optužnica protiv Nadana Vidoševića, Vedrana Rožića, Ivana Buljana i Bartula Kaleba napisana, kao što se nagađa u Splitu. Riječ je o financijskim malverzacijama u Hajduku od 1993. do 1997. godine. Vidošević, Rožić, Buljan i Kaleb terete se da su utajili porez i državu oštetili za 55 milijuna kuna. Terete se i da su za šest milijuna nekadašnjih DEM-a oštetili Hajduk.

Rožić, Kaleb i Buljan tijekom istrage proveli su 20 dana u pritvoru. Apsolutna zastara onog za što se terete je 20 godina nastupa 2013. za djela iz 1993, a optužnica je vraćena na doradu 2003, dakle prije osam godina.

Druga optužnica tereti Željka Kovačevića, Petra Reića, Ivana Maršića, Ivicu Šurjaka, Velimira Strinića i Ivana Zelića za 143 milijuna kuna utaje poreza i 480 tisuća njemačkih maraka štete na račun Hajduka.