DRAMA U ZAGREBU

Nakon pet sati odgovaranja ipak pucao u sebe

19.03.2009 u 15:41

Bionic
Reading

Gotovo pet sati policijski pregovarač pokušavao je spriječiti samoubojstvo 51-godišnjeg muškarca koji je oko 15 sati iz pištolja ipak ispalio hitac sebi u prsa i teško se ranio u automobilu na šumskom putu na Medvednici, a liječnici KB Dubrave bore se za njegov život, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Muškarac je jutros otišao od kuće u osobnom automobilu, a njegova supruga je oko 9,40 sati policiji javila da se namjerava ubiti.

Policijska ophodnja je 51-godišnjaka pronašla 40-ak minuta kasnije na makadamskoj cesti između Markuševca i Hunjke. Muškarac je sjedio u automobilu s pištoljem u ruci, a policajcima je zaprijetio da mu se ne približavaju ili će pucati u sebe.

Na mjesto događaja ubrzo su stigli specijalci, interventna i krim policija te policijski pregovarač. Uslijedili su višesatni pokušaji da ga se odgovori od samoubojstva, no oko 15 sati muškarac je pucao sebi u prsa. Teško ranjen u kritičnom stanju je prevezen u KB Dubravu, gdje se liječnici bore za njegov život.

U tijeku je očevid, a više pojedinosti biti će objavljeno sutra na redovnoj konferenciji za novinare zagrebačke policije, čija glasnogovornica Aleksandra Ljuba nije željela otkriti identitet ranjenog.