ZVALA S UKRADENIH MOBITELA

Uzbunjivala javnost lažnim dojavama o bombi

15.07.2011 u 14:13

Bionic
Reading

Da su u zgradi novomarofske ispostave Porezne uprave Varaždin i ispostave Državne uprave postavljene eksplozivne naprave, lažno je dojavila 45-godišnjakinja, sumnja varaždinska policija, koja će protiv nje podnijeti kaznenu prijavu zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakinjom s novomarofskog područja za koju se osnovano sumnja da je u dva navrata lažno dojavila o postavljenim eksplozivnim napravama. O motivima lažnih dojava policija nije izvijestila, no doznajemo da su posrijedi financijske teškoće u kojima se našla osumnjičena.

Novomarofsku ispostavu Porezne uprave Varaždin najprije je, kako se sumnja, nazvala 7. srpnja oko devet sati te dojavila da im je u zgradi postavljena bomba. Na zahtjev rukovoditelja djelatnici su napustili zgradu, a protueksplozijski je pregled pokazao da bombe nema, pa su se djelatnici vratili na radna mjesta.

Pet dana kasnije, 12. srpnja, oko 8.20 sati ponovno je lažno dojavila da je podmetnuta eksplozivna naprava, ali ovaj put je to rekla djelatniku na centrali ispostave Državne uprave u Novom Marofu.

Budući da je prvu lažnu dojavu prenijela mobitelom koji je prethodno otuđila 55-godišnjoj susjedi, a drugu mobitelom koji je ranije otuđila 21-godišnjakinji, osumnjičena će biti prijavljena i za krađu.