UZROK POŽARA NEPOZNAT

Do temelja izgorjelo Agrolagunino skladište u Vrsaru

12.07.2011 u 12:58

Bionic
Reading

Noćas, oko ponoći veliki požar progutao je skladište Agrolagune sa 1.000 bala sijena, a vatrena stihija prijetila je širenjem i na dva susjedna objekta te okolni šumski prostor

Vatra, čiji uzrok još nije poznat, izbila je na nekadašnjoj Agrolaguninoj farmi za tov junadi na Velikoj stanciji, smještenoj između Vrsara i sportskog aerodroma Crljenka.

U porečkoj Agrolaguni, koja je vlasnik skladišta, kažu kako još ne raspolažu iznosom nastale štete jer očekuju procjenu. Do temelja je izgorio sjenik s uskladištenim balama suhog sjena, no brzom intervencijom porečkih vatrogasaca, nakon dvosatne borbe s vatrom, požar je lokaliziran pa se nije proširio i na susjedna dva objekta s mehanizacijom, jer bi šteta bila još i veća.

Porečki vatrogasci zaprimili su dojavu nekoliko minuta nakon ponoći, no kako nam kaže zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe u Poreču Adrijano Jugovac, zatekli su objekt koji je bio već cijeli u plamenu. Sjenik veličine 80 puta šest metara gorio je zbog suhog sijena kao buktinja.

'Vatra se proširila prema šumi, no uspjeli smo je lokalizirat oko dva sata ujutro. Na teren je izašlo šest vozila s osam vatrogasaca, a dio ekipe je i sad tamo jer je zgarište još vrelo. Vjerojatno će danas cijeli dan dežurati', kaže porečki vatrogasni zapovjednik Jugovac.

'Nismo mogli nešto više učiniti jer je već cijeli sjenik bio u plamenu. Išli smo za tim da uspijemo lokalizirati požar da se ne proširi na šumski prostor i objekt s nekoliko strojeva koji su u neposrednoj blizini', rekao je Jugovac. Uzroci požara istražuju se.