TOVARNIK I BAJAKOVO

Policija zaplijenila čak 1749 kutija cigareta

10.07.2011 u 17:04

Bionic
Reading

Na graničnim prijelazima Tovarnik i Bajakovo djelatnici vukovarsko-srijemske policije zaplijenili su noćas i rano jutros 1749 kutija raznih vrsta cigareta s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Srbije, izvjestila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava

Na graničnom prijelazu Tovarnik, pri ulasku u Hrvatsku, policija je oko 6,30 sati u skrivenom dnu prepravljenog teretnoga vozila marke "Ford Tranzit" bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji bugarski državljanin, pronašla skrivene 962 kutije cigareta.

Osim 27-godišnjeg vozača, koji je policiji izjavio da su cigarete njegove, u vozilu se nalazilo još devetero punoljetnih bugarskih državljana. Vozač je uhićen, a ostali putnici nastavili su put, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Luka Barunčić.

Na graničnom prijelazu Bajakovo oko 2,15 sati, također pri ulasku u Hrvatsku, u osobnom vozilu marke "Opel Kalibra" u kojemu su se nalazila četvorica punoljetnih državljana Bugarske policija je pronašla skriveno 787 kutija cigareta.

Sva četvorica bugarskih državljana uhićeni su te će, uz 27-godišnjeg bugarskog državljanina uhićenoga na graničnom prijelazu Tovarnik, sutra tijekom sutrašnjeg dana biti privedeni u Općinski sud u Vinkovcima, kazao je Barunčić.