SAMO NA PODRUČJU ZADRA

Na plažama u 24 sata umrlo petero ljudi

08.07.2011 u 17:16

Bionic
Reading

Pet osoba preminulo je u četvrtak i petak do podneva na zadarskom području. Uza zatajenje srca, kojemu je najvjerojatnije kumovala vrućina, bilo je i utopljenika.

U četvrtak ujutro na turističkom brodu uoči polaska na izlet preminuo je 62-godišnji nizozemski državljanin. U moru u uvali Vodice na otoku Pagu u četvrtak nešto prije 15 sati državljaninu Slovenije zatajilo je srce dok je bio u moru.

Nekoliko sati kasnije na plaži Sabunike utopio se 55-godišnji Mađar. U petak oko 12 sati preminule su još dvije osobe. U moru u Zadru preminuo je 46-godišnji državljanin BiH koji je s društvom prije toga ronio s maskom ispred plaže u Diklu. U Starigradu je preminuo 75-godišnji hrvatski državljanin nakon što je izašao iz mora.

U zadarskoj hitnoj pomoći dr. Vlatko Grković potvrdio da je u nešto više od 24 sata na plažama preminulo pet ljudi. Rekao nam je da se broj intervencija zadarske hitne pomoći povećao za sto posto u odnosu na dane prije nesnosnih vrućina i da je riječ najčešće o starijim ljudima, koji se, unatoč upozorenjima, izlažu suncu i ne piju dovoljno tekućine.